• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар-практикум фізінструкторів ДНЗ Києво-Святошинського району

Семінар-практикум фізінструкторів ДНЗ Києво-Святошинського району

Безпека життєдіяльності та самострахування під час занять фізичними вправами

28 лютого 2014 р. на базі ДНЗ (ясла-садок) комбінованого типу «Чебурашка» відбувся семінар-практикум фізінструкторів Києво-Святошинського р-ну на тему: «Безпека життєдіяльності та самострахування під час занять фізичними вправами». Даний захід відвідали 22 слухачі.

Семінар-практикум проходив за відповідним планом роботи, який передбачав перегляд спортивної розваги «Зиму - проводжаємо, весну – зустрічаємо!» з дітьми старших логопедичних груп «Білочка» (вихователі Романенко В.П., Радкевич Є.І.,вчитель-логопед: Костенко Н.Т.) та «Мальвіна» (вихователь Мельник О.П., вчитель-логопед Овійчук Н.М.). Фізінструктори Дорошенко Г.В., Білецька А.В. спільно з музичним керівником Дердою С.М. вдало поєднали спортивні конкурси та естафети. До участі в даному заході також долучилися вихователі інших груп (Карбовська Л.В., Майстренко Л.М., Бендюг Г.В., Цикоза Н.П., Мельниченко Н.Ю., Кобилянська Г.Я).

Наступним пунктом плану роботи був перегляд мульти-медійної презентації відповідно до теми та експрес-анкетування. Педагоги взяли активну участь в обговоренні. Керівник семінару-практикуму Семененко Г.М. (фізінструктор ДНЗ «Іскорка» м.Боярка), наголосила що подбати про власну безпеку дитина зможе лише за умови, якщо володітиме навичками самозахисту та самострахування, буде вправною, мужньою та сміливою. Саме тому слід розвивати у дитини не лише фізичні, а й вольові якості. З цією метою варто використовувати фізичні вправи, які містять елементи ризику, небезпечності, але за умови, що інструктор з фізкультури сам віртуозно володіє навичками самострахування дітей.

Підводячи підсумки засідання семінару-практикуму Джиджуленко Л.Г. (методист РМЦ) відмітила, що для збереження здоров’я дитини потрібно проводити наступні заходи:

Ø Постійно контролювати за дотриманням методики проведення різних форм роботи з фізичного виховання та безпечністю фізкультурного обладнання, місця проведення занять, інвентарю, одягу, взуття;

Ø Виконувати санітарно-гігієнічні вимоги;

Ø Проводити повсякденну виховну роботу з дітьми з питань безпеки їх життєдіяльності;

Ø Тісно взаємодіяти із сім’єю з цих питань.

Людмила Григорівна також наголосила, що взаємодія з сім’єю з питань безпеки життєдіяльності дошкільників є важливим етапом в роботі підростаючого покоління. Батьки мають самі володіти вміннями самострахуватися і навчати самострахування дітей. Щоб ознайомити батьків із методикою навчання дітей елементів самострахування, варто проводити для них консультації, перегляди різних форм роботи з дітьми, розміщувати довідкові матеріали з відповідної тематики на інформаційних стендах тощо.

Дієвим засобом формування інтересу батьків до питань безпеки життєдіяльності дітей є проведення спільно з ними фізкультурних свят, змагань, походів, тощо.

І на завершення вихованці ДНЗ «Чебурашка» пригощали фізінструкторів млинцями з різними начинками.




Кiлькiсть переглядiв: 286